Warning: Use of undefined constant EDD_PLUGIN_FILE - assumed 'EDD_PLUGIN_FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/h150540/domains/sanamarketing.com/public_html/wp-content/plugins/Fonts/font-uploader.php on line 59
طراحی موشن گرافیک ، موشن گرافیک ، ساخت موشن گرافیک - سانا مارکتینگ

طراحی موشن گرافیک ، موشن گرافیک ، ساخت موشن گرافیک

موشن گرافیک چیست؟

دنیای تجاری انیمیشن سبک ها و رشته های مختلفی داره. کلمه ی ” انیمیشن” یک واژه ی کاملی هست که شامل هر چیز متحرکه. هرچند، یکی از زیرمجموعه های انیمیشن که برای بعضی از افراد گیج کننده ست، حتی با وجود اینکه در عصر دیجیتال دور تا دور ما رو گرفته: موشن گرافیک هست.

موشن گرافیک انقدر همه جا حضور داره که تقریبا توی دید و چشم نیست- اما وقتی به دنیای تجارت انیمیشن می رسیم، موشن گرافیک قدرتمندترین ابزار این دنیا است.

موشن گرافیک یا موشن گرافی یا Motion graphic design طراحی کاملا جدید و نوین در نمای گرافیک متحرکه.

در این مقدمه، برای شما می گم موشن گرافیک چیه، تاریخچه اش چطوری بوده، تفاوتش با دیگر نمونه ها و زیرمجموعه های انیمیشن چیه، و از نقش مهمش در تبلیغات و صنعت هنر و طراحی امروزی صحبت خواهم کرد.

موشن گرافیک

طراحی موشن گرافیک یا موشن گرافی یا Motion graphic design  چیست؟

موشن گرافیک یعنی گرافیک های متحرک. این درست ترین و کامل ترین تعریفیه که می تونید از موشن گرافیک داشته باشید. خیلی وقت ها، به موشن گرافیک طراحی موشن هم گفته می شه، که باعث شده تا فهم و درک ارتباط بین ویژگی های متحرک بودن و طراحی آسون تر بشه.

موشن گرافیک درباره ی آوردن دانش و حرفه ی طراحی به رسانه های جدید با ویژگی های زمان و فضا به این زیرمجموعه ی انیمیشینی هست- یعنی ایجاد حرکت.

اما آوردن ویژگی های طراحی به دنیا، کار آسونی نیست. برخلاف رشته های دیگه ی انیمیشن، شما یک راه از پیش تعریف شده یا “طبیعی” برای به حرکت درآوردن چیزهای مختلف ندارید. به عنوان مثال، در روش سنتی و قدیمی انیمیشن متحرک سازی با طلق (مثل فیلم های دیزنی)، می تونید از منابع  بی پایان طبیعت برای متحرک کردن ظاهر انسان یا حیوان استفاده کنید.

اما در طراحی موشن، هیچ منبع طبیعی برای اینکه چطوری شکل ها، طراحی حروف یا خطوط شطرنجی حرکت کنند، وجود نداره. به همین دلیل، طراحان موشن انوع حرکت ها، شتاب ها و سرعت ها رو می خونن. با کنار هم گذاشتن همه ی این متغیرها کنار هم، این متغیرها می تونند به المانت های طراحی به شکلی که انسان سازی تر شده، جان بخشی کنند و این طراحی قابلیت ارتباط بیشتر رو با مخاطب داشته باشه.

 

طراحی موشن گرافیک

تاریخچه ی موشن گرافیک

قبل از اینکه موشن گرافیک ها به وجود بیان، دورانی بود که اثرهای طراحی موشن فقط در قالب های غیر متحرک و تخت کار می کردن. زمانی که عکس های متحرک با کارتون های قدیمی والت دیزنی هم رده بودن. اما با پیشرفت صنعت سینما، به خصوص در تیتراژ افتتاحیه ها بود که طراحی موشن ظهور کرد.

در دهه ی 1940 میلادی، موشن گرافیک از طریق کار تجربی آسکار فیشینگر و نورمن مک لارن به دنیا اومد. در دهه ی 1950 میلادی، طراحان فوق العاده ای مثل سال بس، موریس بایندر، و پابلو فرو به طرز چشمگیری موشن گرافیک رو در دید عمومی قرار دادند.

اون فیلم هایی که این هنرمندان کار کردند هنوز هم از اصلی ترین منابع و الهام بخشی ها برای طراحان موشن گرافیک و خبرگان سینما است. کار اونها به منزله ی روشی غیر منتظره و نوین و خلاقانه برای تنظیم حال و هوای تماشاچی ها، ایجاد هیجان و معرفی اطلاعات تخصصی و مهم فیلم، مثل کمپانی تولید کننده، کارگردان فیلم، بازیگران، و دیگر موارد مهم بود. این روش جدید بازی با کلمات و المانت های گرافیکی که مردم قبلا چنین چیزی رو هرگز ندیده بودن نقطه ورود محبوبیت بیشتر موشن گرافیک بود که سینما و مسیر کلی تلویزیون رو به دست گرفت.

موشن گرافیک به شکل وسیع و گسترده ای با پیشرفت تکنولوژی در ارتباطه، پس طبیعه که، سیر تکاملش در هم پیچیده باشه. در سال های اخیر، پیشرفته تر شدن نرم افزارهای انیمیشن و طراحی به موشن گرافیک این امکان رو داده تا برای کسانی که دوست دارن  این حرفه رو یاد بگیرن و انیمیشن تولید کنن، بیشتر در دسترس باشه. در همین زمان، حضور همه جانبه ی صفحه های نمایش در کنار ما فرصت های بیشتری رو برای طراحی و درنتیجه، تولید محتوای انیمیشینی بیشتر فراهم کرده. از ماشین هامون گرفته تا بیلبوردهای سطح شهر، یخچال های هوشمند امروزی مون، و تلفن های همراه توی جیبمون، این روزا همه چیز از موشن گرافیک استفاده می کنه.

کاربرد طراحی موشن گرافیک

پیشرفت تکنولوژی و حضور صفحه نمایش ها در وسیله های مختلف در زندگی ما، استفاده و کاربرد موشن گرافیک رو هم بیشتر کرده. چیزی که قبلا فقط برای معرفی اطلاعات تخصصی و مهم استفاده می شد و برای درست کردن حال و هوای خاص یه داستان بود، این روزا برای اهداف و کارهای مختلف در حجم وسیعی استفاده می شه.

در تلویزیون، از موشن گرافیک برای تیتراژهای برنامه های تلویزیونی، نمایش برند کانال، و ارائه ی اطلاعات و … استفاده می شه.

موشن گرافیک روی صفحه نمایش برای اخبار پیش بینی هوا و پس زمینه ی مجازی هم استفاده می شه. تلویزیون سالهاست که داره از موشن گرافیک برای برنامه هاش استفاده می کنه، و موشن گرافیک هویت جدانشدنی تلویزیون شده، و کمک می کنه تا تماشاچی و مخاطب بیشتری برای برنامه یا فیلم و سریال پیدا بشه.

با پیشرفت سایت و نرم افزارها، موشن گرافیک نقش مهمی در کمک به تجربیات تولید بهتر نما در محیط جایگاه طراحی موشن UX ایفا می کنه.

وقتی به مبحث تبلیغات می رسیم، به خصوص در حوزه ی شبکه های اجتماعی، موشن گرافیک به وضوح در تبلیغات پیچیده و داستان محور تا پست های ساده ی اینستاگرام می درخشه. موشن گرافیک ابزار فوق العاده ای برای کمک به  خاص بودن برندها در انبوهی از تبلیغات هست.

کاربردهای دیگه ی موشن گرافیک شامل هرچیزی از منوهای انیمیشنی در رستوران های زنجیره ای تا علامت های پیش بینی در فرودگاه ها و رویدادها هست. از موشن در همه جا استفاده می شه، و هر موقعیت با توجه به پتانسیلش در سطوح مختلف بررسی می شه.

ساخت انواع تیزرهای سریال، فیلم، تبلیغات، معرفی محصولات یا خدمات مختلف، برنامه ها و ایده های خلاقانه و آموزشی و خیلی چیزهای دیگه، از کاربردهای مهم موشن گرافیک هست.

 

تبلیغات سنتی

بازاریابانی که در ویدئوهای آنلاین یا پیام بازرگانی تلویزیونی برای تبلیغ محصولات خود از موشن گرافیک استفاده می‌کنند.

تیزر تبلیغاتی

انواع ویدئوهای آموزشی یا تبلیغاتی مانند فیلم های ویروسی ، مطالعات موردی ، توصیفات ، بررسی کاربران در این گروه قرار دارند.

فیلم‌های آموزشی

معمولا در فیلم‌های آموزشی نیز از موشن گرافیک استفاده می‌شود. و محتوای آن شامل معرفی محصولات یا خدمات جدید ، بررسی اجمالی ، فرآیندهای تجاری می‌باشد.

تیزر شبکه‌ ‎های اجتماعی

یک شکل دیگری از موشن های گرافیک هست که شامل تیزرهای شبکه‌های اجتماعی است که برای تعامل با فالورها در روی پلتفرم‌هایی مثل فیسبوک، اینستاگرام،اسنپ چت،یوتیوب و … ساخته می‌شود. طبق تحقیقات (Tubular) ، 64% از مصرف کنندگان بعد از دیدن یک تیزر تبلیغاتی در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی راغب شدند که محصول مورد نظر را خریداری کنند.

طبق تحقیقات Tubular Insights ، 64٪ از مصرف کنندگان متقاعد شده اند که پس از تماشای فیلم در رسانه های اجتماعی ، محصولی را خریداری کنند.

تولید موشن گرافیک:

برای ساخت یه تیزر تبلیغاتی یا آموزشی یا ایده های مختلف دیگه،  چهار مرحله لازمه تا یک موشن گرافیک حرفه ای ساخته بشه:

گام اول:

اول یک سناریو برای کلیپ تیزر مورد نظر شما نوشته می شه و شما این نوشته رو می خونید و بعد از تایید یا ویرایش می ره برای آماده شدن.

گام دوم:

بعد از تایید سناریو، شکلک ها یا کاراکترها یا لوکیشن و موقعیت ها به شما نشون داده می شه و در صورت تایید، می ره برای مرحله ی بعد.

گام سوم:

کاراکترها یا شکلک های متحرک براساس سناریو به حرکت درمیان و کلیپ آماده ی ضبط صداگذار می شه.

گام چهارم:

در این مرحله، صدای موسیقی و صداگذاری که سناریو رو می خونه، روی کلیپ گذاشته می شه و کلیپ آماده ی پخش می شه.

اهمیت طراحی موشن گرافیک

به لطف شبکه‌های اجتماعی همه روزه حجم وسیعی از محتوا استفاده می‌شود.افراد از طریق اخبار رسانه های اجتماعی خود پیمایش می کنند تا چیزی چشم نواز پیدا کنند و اطلاعاتی را که به راحتی قابل هضم هستند جستجو کنند.افراد اخبار در شبکه‌های اجتماعی را اسکرول می‌کنند تا اطلاعاتی خوب و جذاب و چشم نواز پیدا کنند.

طبق تحقیق توسط (MIT)،هر فرد این قابلیت را دارد که اطلاعات تصویری را در 13 میلی ثانیه پردازش کند واین موضوع ثابت می‌کند که مغز انسان اطلاعاتی که به صورت بصری ارائه می‌شوند را به راحتی پردازش می‌کند.عامل دیگر این است که اکثر افرادی که از محتوای شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند در حالی که گوشی آن‌ها بی‌صدا (muted) هستند.بنابراین امروزه انتقال پیام و ایجاد ارتباط از طریق جلوه‌های بصری یک مسئله بحرانی و مهم می‌باشد.

به همین دلیل بازاریابان در سراسر جهان از موشن های گرافیک برای جلب توجه مخاطبان خود استفاده می کنند.

اینجا یکسری تکنیک ارائه می‌شود که بازاریابان می‌توانند به منظور پر کردن نیازهای ارتباطی خودشان از موشن گرافیک استفاده می‌کنند.

Buy now