برای سفارش موشن گرافیک تبلیغاتی و یا اطلاع از قیمت موشن گرافیک با کارشناسان سایت سانا مارکتینگ تماس بگیرید.09196815191-02186029072
شب یلدا، از گذشته تاکنون با همین نام شناخته میشده است. اما بر اساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال ۱۴۰۳، آیین ایرانی شب یلدا که در آخرین شب آذرماه اتفاق میافتد؛ با نام روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان معرفی میشود و در تقویم رسمی هم شب یلدا را با این اسم جدید ثبت کردهاند.
شب یلدا، به نام شب چله نیز معروف است و یکی دیگر از جشنهای بزرگ ایران باستان شناخته میشود. زمان آن نیز از غروب آخرین روز پاییز شروع و با طلوع آفتاب در اولین روز زمستان پایان مییابد.
این شب، فرهنگ و آداب خاص خودش را دارد و پیش از اسلام نیز در میان ایرانیان به عنوان شبی محبوب و خاطرهانگیز شناخته میشود. چون در آن همه اقوام در خانه بزرگترین و مسنترین فرد فامیل جمع میشوند و به گفتوگو و حافظخوانی مشغول میشوند.
اما این تمام ماجرای زیبایی و جذابیت شب یلدا نیست. چون به غیراز ارتباط بیشتر و محکمترشدن پیوند میان خانوادهها، فرهنگ و ادب فارسی هم زنده میشود. از طرفی در شب یلدا مهمانان با خوراکیهای خوشمزه پذیرایی میشوند و میزبانان که اغلب پدر بزرگ و مادربزرگها هستند، سفرهای پر برکت برایشان میچینند.
اما در توضیح واژه یلدا، در کتاب «برهان قاطع» از «محمد حسین بن خلف تبریزی» به صورت زیر نوشته شده است:
یلدا، شب اول زمستان و شب آخر پاییز است که اول جدی و آخر قوس میباشد و آن درازترین شبهاست در تمام سال و در آن شب یا نزدیک به آن شب، آفتاب به برج جدی تحویل میکند و گویند آن شب، به غایت شوم و نامبارک است و بعضی گفتهاند شب یلدا یازدهم جدی است.
جالب است بدانید که قبل از آمدن شب یلدا، همه مردم ایران خود را آماده رسیدنش میکنند و برای داشتن شبی خاطرهانگیز کنار عزیزانشان، به بازار میروند و خوارکیهایی مانند آجیل، هندوانه و انار را خریداری میکنند.
اما این شب، نامهای دیگری مثل شب چله، خورشید شکستناپذیر، میلاد مهر و … نیز نام دارد و برگزاری آن توسط ایرانیان قدمتی هفت هزارساله دارد. چون نیاکان و بزرگان ایرانی از پیشترها متوجه شده بودند که شب یلدا، طولانیترین شب سال است و برای گذراندن این زمان، آداب و رسومی جذاب و دوستداشتنی را بر قرار کردهاند. آن ها در این شب، برای یکدیگر فال حافظ میگیرند و بزرگتر فامیل نیز برایشان غزلیات حافظ را میخواند.
این در حالیست که حکومتهای مختلف ایرانی از گذشته تاکنون، هیچ لزومی برای برگزاری این مراسم نداشته و این مردم بودهاند که آن را در این سالهای دراز، با علاقه تمام برگزار کرده و زنده نگه میدارند.